A B-vitaminok fontos szerepet töltenek be a szervezet szénhidrát-, fehérje-és sejtszintű anyagcseréjében, a vérképzési folyamatokban, az idegrendszer megfelelő működésében. Hatékonyságukat különösen komplex formában fejtik ki, a vitamin-csoport valamennyi tagjának együttes fogyasztásával.
Szépségünk forrása”-ként is emlegetik őket, hiszen a B-vitaminok a bőr, a haj és a körmök egészségének fenntartásában is szerepet játszanak.
B1-vitamin (tiamin) –a szénhidrát-anyagcseréért, az idegrendszer megfelelő működésének elősegítéséért
B2 (riboflavin) és B3-vitamin (niacin)– a szöveti oxidációs-redukciós folyamatok egyensúlyáért
B4-vitamin (M-vitamin vagy folsav) – a megfelelő vérképzésért és sejtosztódási folyamatokért, a magzat egészségéért
B5-vitamin (pantoténsav) – a szénhidrátok lebontásáért, a zsírsavak- valamint egyes hormonok- és a D-vitamin szintéziséhez
B6-vitamin (piridoxin) – a kielégítő aminosav-anyagcseréért, az idegrendszer megfelelő működéséért
B7-vitamin (H-vitamin vagy Biotin) – a megfelelő aminosav, zsírsav- és szénhidrát-anyagcseréért
B8-vitamin (kolin) - egyike a legfontosabb úgynevezett lipotróp anyagoknak, gondoskodik a zsírmolekulák feldolgozásáról és szállításáról
B9-vitamin (inozitol) - lipotróp tulajdonságú tápanyag, közreműködik a zsírok és a koleszterin anyagcseréjében
B10-vitamin (PABA)– a normális vérképzésért és fehérje hasznosulásért
B12-vitamin (kobalamin) – az idegrendszer egészségéért és a megfelelő vérképzésért
Jelenleg 1000 Ft
Jelenleg 2600 Ft
Természetes forrásai: zöldborsó, lencse, banán, csipkebogyó, teljes kiőrlésű gabonák, máj, belsőségek, algák