Az algák (Moszatok)
Több ásványi anyagot (pl. kalciumot, magnéziumot) tartalmaznak, mint sok más élelmiszer, ezért az utóbbi években egyre gyakrabban használják természetes táplálékkiegészítőként, erősítő szerként. Az algák nagy mennyiségben tartalmazzák a magnéziumot, amely egyes enzimek fontos alkotórésze. Főleg a csontok és a fogak számára fontos a magnézium és a kalcium.
A tengeri és édesvízi algák gazdag tápanyagforrások (spirulina, chlorella, barna alga stb). Hasznos fehérjeforrások, számos nyomelemet is tartalmaznak (pl. cinket és vasat), ezáltal keringés és anyagcsere szabályozók, enyhe gyulladásgátlók, tartalmazzák az összes B-vitamint valamint C-vitamint és E-vitamint, továbbá béta-karotint is.
Támogatják az immunrendszer működését és segítik a bélműködést.
A chlorella (édesvízi alga) az összes alga közül a legmagasabb klorofill-tartalmú, aminek köszönhetően intenzíven zöld színű és kedvező antioxidáns hatással rendelkezik. Helyreállítja az emésztőrendszer savbázis-egyensúlyát, immunrendszer erősítő hatással rendelkezik, szedése különösen ajánlott amalgám tömések eltávolításakor, mivel az alga megköti és kivezeti a nehézfémeket a szervezetből. Emésztőenzimeket is tartalmaz, mint a pepsin, amely segíti a bevitt ételt lebontani.
A spirulina alga (a "vízi zöldség") tápanyag gazdagságát mutatja, hogy 1 gramm tápértéke megegyezik 1 kg zöldség tápértékével.
Nincs olyen erős salaktalanító és méregtelenítő hatása, mint a chlorellának, viszont könnyebben emészthető. Tápanyagtartalmát tekintve magas a fehérjetartalma (a 20 életfontosságú esszenciális aminosavból 18-at tartalmaz) vitamintartalma (B12-vitamin-tartalma kimagasló, emellett a teljes B-vitamin komplexet és a béta-karotinoidok teljes spektrumát tartalmazza, valamint C-vitamint és E-vitamint). Többszörösen telítetlen zsírsav-tartalma is jelentős. Nemcsak gazdag ezekben a tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat.
Jelenleg 2490 Ft Jelenleg 1000 Ft
Figyelmeztetés:
Egyeseknél a chlorella hasmenést okozhat, szokjunk hozzá lépcsőzetesen.
Akár hetekig is elltarthat, mire a testünk megszokja ezt a számára új dolgot és
megengedi, hogy többet is fogyasszunk belőle.